Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas-krémsajtos töltött gomba

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg közepes nagyságú gomba
  • 2 db csirkemáj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg bacon
  • 10 dkg krém sajt
  • őrölt bors
  • A panírozáshoz:
  • teljes kiőrlésű liszt
  • tojás
  • rozsos zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat és a gombaszárakat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A hagymát és a bacont apró kockákra vágjuk. A bacont kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Rátesszük a gombát, és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a krémsajtot.

A májas tölteléket a gombafejekbe töltjük, kettőt-kettőt összefordítunk, bepanírozzuk. Bő olajban közepes tűzön kisütjük.

Köretnek párolt zöldséget és hamis tartárt /ízesített joghurtot/ készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss