Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehúsos-zöldséges tortilla

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A csirkecombokat feltesszük főni annyi sós vízben, hoyg éppen ellepje. Amikor megfőtt, a bőrét legúzzuk, a húsát felcsíkozzuk. A levet félretesszük.
  2. Kevés olívaolajon, egy serpenyőben megpároljuk a hosszában csíkokra vágott hagymát, megsózzuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra (julienne-re) vágott sárgarépát. Néhány kanállal locsolunk rá az előbb elkészített csirkehús alapléből, majd hozzáadjuk a csirkecsíkokat, a zöldbabot és a zöldborsót is. Frissen őrölt borssal, a csilipehellyel és a szétzúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
  3. Mielőtt készre főne a ragunk, a felcsíkozott paprikát is beletesszük, és lassú tűzön rövid ideig főzzük együtt. A tortillalapokat száraz serpenyőben átforrósítjuk, majd rákanalazunk a raguból, feltekerjük, és tálaljuk.

Megjegyzés

Mártogatós szükséges hozzá! Lehet tejfölös, újhagymás, lehet csípős salsa, de legtöbbször avokádókrémet (guacamole) adnak mellé. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss