Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkegombócleves

MME MME
75 perc
mester
átlagos

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk, és a csontokkal, egész vöröshagymával, 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk, és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
  2. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott petrezselyemzöldjével ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
  3. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a megtisztított és kockákra darabolt burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. A hozzávalók puhulásáig főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.

    KARFIOLLEVES HÚSGOMBÓCCAL >>> 

    MÁJGOMBÓC (ALAPRECEPT) >>> 

    GOMBÓC, GALUSKA, NOKEDLI - TÖBB MINT 50 VERHETETLEN LEVESBETÉT! - VÁLOGATÁs>>>

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss