Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke Vindaloo

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Először készítsük el a paradicsomos mártást. Ehhez vágjuk fel a paradicsomot és adjuk hozzá a sűrítményt. Őröljük porrá a római kömény, a fekete bors, a kardamommag, a fahéj és a mustármag keverékét. (Ha nem tudjuk összeőrölni a fűszereket, az sem jelent problémát.) Ezt adjuk hozzá a paradicsomszószhoz, majd sózzuk, borsozzuk, illetve öntsük hozzá a fehérborecetet is.

2. Felhevített olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, illetve szórjuk meg gyömbérrel, kurkumával és korianderrel, sózzuk, majd így főzzük még egy kicsit (5-10 percig), szükség esetén adjunk hozzá vizet is.

3. Dobjuk rá a hagymára a felkockázott csirkehúst és burgonyát, süssük barnára, végül öntsük rá a paradicsomszószt. Ízlés szerint még sózzuk, fűszerezhetjük. Fedő alatt, kis lángon főzzük puhára. Párolt rizzsel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss