Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke fajitas

40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkemellet, a paprikákat és a fehér hagymát vágjuk vékony csíkokra.
  2. Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd tegyük egy nagy, lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba. Keverjük hozzá a húscsíkokat, és zárjuk le a zacskót vagy dobozt. Hagyjuk pácolódni a csirkemellet 2-3 órán keresztül.
  3. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és kevés olívaolajon pirítsuk át a csirkemellcsíkokat, majd tegyük félre.
  4. A felkarikázott paprikákat és fehér hagymát tegyük a serpenyőbe, és öntsünk hozzá egy kis olívaolajat. Kevergessük, amíg félig megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük rá az előpirított húscsíkokat, és pár percig pároljuk együtt a zöldségekkel.
  5. Az elkészült csirkés fajitast tálalhatjuk tortillába tekerve, de nagyon finom párolt rizzsel vagy friss kenyérrel is.

Megjegyzés

A csirkemelles fajitas gyors és egyszerűen elkészíthető ebéd, vacsora lehet. Fehér hagyma helyett lilahagymát is használhatunk hozzá. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss