Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, és habosra verjük a cukorral. Ha ezzel megvagyunk, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Összekeverjük. Hasonlóképpen elkészítjük a barna tésztát is azzal a különbséggel, hogy a kakaópor is beleszitáljuk a liszttel egy időben. Ha ezzel megvagyunk külön tálban felverjük a 3-3 tojásfehérjét kemény habbá, majd a keverékekhez adjuk.
Kikenünk és lisztezünk egy tepsit, amibe habzsákból vagy kanállal átlósan felváltva belecsíkozzuk a kétféle piskótát.
Kb. 150 fokos sütőben megsütjük kb. 20- 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, konyharuhával vagy zsírpapírral feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után tetszőleges krémmel töltjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre