Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-diós kocka

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 17 dkg vaj
  • 4 db tojás (nagy)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 7,5 g natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk őrölt fahéj
  • A sajtkrémes réteghez:
  • 20 dkg mascarpone (v. zsíros sajtkrém)
  • 1 ek porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 50 dkg kimagozott cseresznye

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. A darált diót összekeverjük a reszelt citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és külön-külön mindegyikkel alaposan összekeverjük.
  2. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk a joghurtot, majd először kanalazzuk hozzá a diós keveréket, végül pedig a sütőporos lisztet. Addig keverjük (1-2 perc), hogy egy sima masszát kapjunk. Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.
  3. A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és az egész tojást, majd összekeverjük, de figyeljünk, nehogy túl folyós legyen (én fakanállal csak nagyjából kevertem össze, így nem lett folyós).
  4. Ezután a mascarponés keveréket kisebb halmokban rákanalazzuk a tesiben lévő tészta tetejére, végül megszórjuk a kimagozott cseresznyével.
  5. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 60 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor a teteje barnulni kezd, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral, és úgy süssük tovább, nehogy megégjen. (Légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél takartam le fóliával.)
  6. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hűlni hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és szeletelés előtt, teljesen kihűtjük.

    így használhatod a cseresznyét >>>

MINDENKI KEDVENCE: A CSERESZNYE >>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss