A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. A darált diót összekeverjük a reszelt citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és külön-külön mindegyikkel alaposan összekeverjük.
Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk a joghurtot, majd először kanalazzuk hozzá a diós keveréket, végül pedig a sütőporos lisztet. Addig keverjük (1-2 perc), hogy egy sima masszát kapjunk. Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és az egész tojást, majd összekeverjük, de figyeljünk, nehogy túl folyós legyen (én fakanállal csak nagyjából kevertem össze, így nem lett folyós).
Ezután a mascarponés keveréket kisebb halmokban rákanalazzuk a tesiben lévő tészta tetejére, végül megszórjuk a kimagozott cseresznyével.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 60 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor a teteje barnulni kezd, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral, és úgy süssük tovább, nehogy megégjen. (Légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél takartam le fóliával.)
A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hűlni hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és szeletelés előtt, teljesen kihűtjük.