Elkészítés: Egy nagyobb edényben az olajon megpirítjuk a hússzeleteket, fűszerezzük majoránnával, sóval, borssal, babérlevéllel ízlés szerint, és hozzáadjuk a fej vöröshagymát egészben. Felöntjük vízzel, és levest főzünk belőle a húsleveskockával, a megtisztított sárgarépával, a gyökérrel. Addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.
A levesből kivesszük a megpuhult sárgarépát és gyökeret, lemerünk annyi levelt, hogy a maradék a húst épp ellepje, majd beletesszük a citromkarikákat héjastól, és tovább főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A zöldséget egy tálban villával összetörjük, és visszaöntjük a levesbe, ha a marhahús már puha.
A tejfölbe lisztet keverünk, pirospaprikával és mustárral ízesítjük, és ezzel habarjuk be a répától sűrű levest. Már nem forraljuk tovább!
Krumpligombóccal, knédlivel vagy főtt tésztával tálaljuk. Néhány csepp citromot vagy kikevert tejfölt a kész vadasra is lehet tenni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre