Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos omlós keksz

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük össze a kétféle lisztet és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is, adjuk hozzá a vanília-aromát, a citromlevet és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, nyújtsuk ki rajta a tésztát kb. 5 mm vastagra. Derelyevágóval (vagy éles késsel) vágjuk fel ízlés szerinti méretűre, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire. Tegyük legalább 1 órára hideg helyre, hogy kellően lehűljön, és sütés után jó omlós legyen majd a keksz.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép világos színűre ( én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss