A citromos krémmel töltött linzer elkészítéséhez a szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a porcukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hozzáadjuk a darált mákot és eldolgozzuk a tésztában.
A tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és egy szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét is kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval. A formákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosbarnára sütjük.
A kész süteményeket kihűtjük. Ameddig hűl a linzer, elkészítjük a krémet. Egy edénybe tesszük a pudingport és a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejjel. A pudingot sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután egy robotgép segítségével hozzádolgozzuk a margarint és a citrom kifacsart levét.
Az így kapott krémmel betöltjük a linzereket. Egy nap pihentetés után a legfinomabb, mert ennyi idő alatt a tészta megpuhul a krémtől és omlós lesz.