Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrommázas diós csiga

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Valamint:
  • 1 tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A mázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 dl citromlé

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalókkal és a felfuttatott élesztővel jól kidagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát jó vékonyra kisodorjuk, olvasztott vajjal lekenjük.

A töltelékhez valókat összekeverjük, és a tésztára hintjük. Majd elkezdjük a tésztát feltekerni a két szélesebb részéről. Minden tekerésnél a tésztát megkenjük olvasztott vajjal, egész addig, míg középen összeérnek. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral fedett lemeztepsire sorakoztatjuk, 15 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük. 170 fokra melegített sütőben megsütötjük.

A citrommáz hozzávalóit kikeverjük, a sziruppal egy ecset segítségével a még meleg csigákat lekenjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss