Elkészítés: Az élesztőt 1 mokkáskanál cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalókkal és a felfuttatott élesztővel jól kidagasztjuk, majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát jó vékonyra kisodorjuk, olvasztott vajjal lekenjük.
A töltelékhez valókat összekeverjük, és a tésztára hintjük. Majd elkezdjük a tésztát feltekerni a két szélesebb részéről. Minden tekerésnél a tésztát megkenjük olvasztott vajjal, egész addig, míg középen összeérnek. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral fedett lemeztepsire sorakoztatjuk, 15 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük. 170 fokra melegített sütőben megsütötjük.
A citrommáz hozzávalóit kikeverjük, a sziruppal egy ecset segítségével a még meleg csigákat lekenjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre