Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csont nélküli sertés rövidkaraj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • A rósejbnihez:
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl napraforgóolaj (a krumpli kisütéshez)
  • fűszesó
  • A majonézes kukoricához:
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 kávéskanál mustár
  • őrölt fehérbors
  • 1 dl tejföl
  • 1 konzerv csemege kukorica
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: 1. Felszeleteljük a húst, kiklopfoljuk, megsózzuk és pár órára hűtőbe tesszük.

2. A húst finomlisztbe forgatjuk, és felforrósított olajon megsütjük.

3. Apróra vágjuk a fokhagymát, és 2 evőkanál olajba tesszük.

4. Meghámozzuk a krumplit, 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, kevés forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor kisült, megszórjuk sültkrumpli fűszersóval.

5. A majonézes kukoricához lecsepegtetjük a kukoricát. A tojássárgájához cseppenként adjuk hozzá az olajat. Hozzákeverjük a citromlevet és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk. Ezután jöhet bele a tejföl. Végül beletesszük a petrezselymet és a kukoricát. Jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük.

6. Tálaláskor megkenjük a húst a fokhagymás péppel, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Teszünk mellé a rósejbniből és a kukoricából is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss