Egy nagyobb lábosban olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. A krumplit megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. Kevés vízben állni hagyjuk addig, amíg a hagymás alap készül.
A hagymás alapot lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és a borsot, elkeverjük, rögtön ráöntjük a krumplikockákat a vízzel együtt, majd visszatesszüka tűzre, és közepesen lángon főzzük tovább. Néha megkeverjük, és hagyjuk, hogy jó sűrű, szaftosra főjjön a krumpli.
Ezután elkészítjük a házi tésztát. Először egy jó nagy edényben sós, olajos vizet teszünk fel forrni. A tésztához egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, kézzel alaposan összegyúrjuk addig, hogy teljesenelváljon az edény falától. Kivesszük, tálratesszük, és vékonyabb korongokat vágunk belőle. Minden korongot lisztbe forgatunk, hogy könnyebb legyen a végén elvágni (a tésztába nemteszünk több lisztet, mert akkor kemény lesz).
A tésztagépen átengedjük mindegyik korongot, először 1-es fokozaton, azután mindegyiket a 2-esen, és így tovább, egészen a 6-os fokozatig. (Jó már az 5-ös is, de még lágyabb a tészta a 6-os fokozatnál.)
Az így kapott vékony csíkokat (ha pihentetnénk, akkor egymásra téve is fel lehetne vágni) egyenként felkockázzuk, tálcára szórjuk, majd amikor mindegyikkel készen vagyunk és a víz is forr, beleszórjuk a tésztát, és 2 percig forraljuk.
Ekkor leszűrjük, egy kevés hideg vízzel átöblítjük, lecsurgatjuk, és hozzáadjuk a krumplis alaphoz. Jól összekeverjük, és tálaljuk.