Elkészítés: A krumplikat megfőzzük, egy nagy tálban összetörjük egy kis olajjal, hozzákeverjük a lisztet, és megsózzuk. Az élesztőt cukrozott tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztes keverékbe, és kis vízzel lágy tésztává gyúrjuk. (A burgonyától nem szárad ki a tészta, így ropogós lesz, de belül omlós.)
Egy órát kelni hagyjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojássárgával, betesszük a sütőbe, és kelesztjük még kb. 10 percet. Utána megkenjük a tetejét vajban pirított fokhagymával és fűszerekkel, majd rakunk rá sok hagymát, bacont, kolbászt, sajtot, és megsütjük.
Tálalásnál tejfölt is tehetünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre