Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyagombóc-leves gombával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát áttörjük, kihűtjük, majd liszttel, tojással, zsírral, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval jól összekeverjük, és megvizezett tenyérrel gombócokat gömbölyítünk belőle.
  2. A kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kipirítjuk, a pörcöt benne hagyjuk, majd a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát aranysárgára dinszteljük rajta. Meghintjük a fűszerpaprikával, és felengedjük 1 dl vízzel, majd jól összeforraljuk.
  3. Ezután a megtisztított zöldségeket kockákra vágjuk, és a paprikás lében félig puhára pároljuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, majd a szeletelt gombát. Sóval ízesítjük, borssal, szerecsendió-reszelékkel, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  4. Hozzáadjuk a burgonyagombócokat, és készre főzzük. Végül a tejfölt egy kevés lével simára keverjük, és dúsítjuk vele a levest. Tálaláskor finomra vágott petrezselyem zöldjével hintjük meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss