Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bulgursaláta grillezett zöldségekkel és csirkemellel

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt bőséges sós vízben puhára főzzük kb. 10-12 perc alatt, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük.
  2. Közben a grillezett zöldségekhez a csemegekukoricát, a megmosott, leszárított, nagyobb darabokra vágott paprikát, a karikákra szeletelt cukkinit, a vékony szeletekre vágott csirkemellfilét külön-külön sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk, és forró grillen vagy roston sütő serpenyőben pirosra sütjük.
  3. Ezután kihűtjük, majd a kukoricáról éles késsel tálba belevágjuk a kukoricaszemeket, hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sült paprikát, cukkinit, csirkemellet, rászórjuk a főtt bulgurt, és lazán összeforgatjuk.
  4. A vinegretthez a vizet a citromlével elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a cukrot, az apróra vagdalt csemegeuborkát, a petrezselymet és a snidlinget, és összekeverjük. Végül a csemegeuborkás vinegrettel meglocsoljuk a bulgursalátát, összekeverjük, és hűtőben jól lehűtve tálaljuk.

Megjegyzés

A hús sütésénél ügyeljünk, hogy a csirkemellet ne szárítsuk ki, sütési ideje oldalanként kb. 1-1 perc. A zöldségeket viszont roppanósra süssük, oldalanként kb. 2-2 perc.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss