Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói újragondolva

90 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázva egy serpenyőben lepirítjuk az apróra vágott hagymával együtt. A szűzpecsenyét leinazzuk, és centis darabokra felvágjuk.
  2. Egy másik serpenyőben kevés olajon a húst mindkét oldalán fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerpaprikával, és a fokhagymát reszeljük rá,majd az alaplét ráöntve addig sütjük, míg meg nem puhul.Közben lekell egy fóliával takarni.
  3. Ha elkészült a szószt öntsük rá a szalonnás hagymára, és turmixoljuk le. Forraljuk fel, és sürítjük víz, és keményítő keverékével.
  4. A húst szeleteljük fel, és a mártással kínáljuk. A burgonyákat főzzük meg, és karikázzuk fel, majd vajon forgassuk át, vigyázva hogy ne főjjön szét.
  5. A tálon szépen elrendezve felváltva rakjuk ki a kétféle burgonyát a húshoz.

 

Megjegyzés

Ennek az ételnek számtalan változata létezik. Én magam is megpróbálkoztam másképpen elkészíteni. Becsempésztem egy kis édesburgonyát a hagyományos sárga burgonya mellé. A szósz turmixolva lett, és selymes állaga nagyon mutatós a sült húshoz. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss