Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves petrezselymes vajgaluskával

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A zöldborsóleveshez a borsót enyhén sós vízben megfőzzük (8-10 perc). A zöldségeket karikára, illetve kockára vágjuk, a zsírt felolvasztjuk, rátesszük a zöldségeket a krumpli kivételével. Sózzuk, majd lefedve kb. 10 percig pároljuk.
  2. Ekkor megszórjuk a liszttel, kicsit átforgatjuk, lehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát, ezzel is jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel.
  3. Beleteszünk egy kevés ételízesítőt, borsot, esetleg még sót, de óvatosan, mert az ételízesítő sós, és párolásnál már sóztuk. Teszek bele egy nagy csokor petrezselyemzöldet tovább főzzük.
  4. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzátesszük a kockára vágott krumplit, együtt főzzük, majd, amikor már a krumpli is puha, a borsót a levével együtt. (Ezzel a módszerrel nem fog soha a borsó szétfőni a levesben, mivel zsenge, ha a többi zöldséggel együtt párolnánk, főznénk, mire azok megfőnek, csak a borsó héja maradna.)
  5. A vajból, lisztből egy tojással vajgaluskát készítünk, megsózzuk, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet és a levesbe szaggatjuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss