Elkészítés: A combot apró kockákra vágjuk, majd körülbelül fél óráig vízbe áztatjuk.
A vöröshagymát kockákra vágjuk, majd az olajon üvegesre dinszteljük. Hozzátesszük a fokhagymát, azután megszórjuk pirospaprikával, és vízzel felengedjük. A paradicsomot és a paprikát is felkockázzuk, és a pörköltalaphoz tesszük.
Ezt az alapot felforraljuk és belerakjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal és babérlevéllel, majd főzzük.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzátesszük a csíkokra vágott gombát. Közben a borral locsolgatjuk az ételt.
Amikor a hús és a gomba is megpuhult, galuskával vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre