Elkészítés: A szárított gombát előre beáztatom. A vöröshagymát és a felkockázott paprikát a szalonnával kevés olajon megdinsztelem. Beleteszem a kakukkfüvet, az egész borsot és a boróka felét. Ha babérlevelet használok, akkor azt is. Majd a húst. Ezt kicsit megforgatom benne, hogy fehéredni kezdjen, majd félrehúzom a tűzről, pirospaprikát szórok bele, megkeverem, kicsit felöntöm, majd hozzáteszem a gombákat, fűszerezem. Visszahúzom a tűzre, s amíg a gomba levet nem ereszt, addig kevergetem. Mielőtt lefedném, beleteszem a fokhagymát is és a boróka másik felét.
Fedő alatt, közepes lángon főzöm. Amíg puhulni nem kezd a hús, addig csak vízzel öntöm fel. Utána jöhet a vörösbor és a paradicsom. Ha megpuhult a hús, elkészült az étel.
Nokedlivel, kölessel, krokettel igen finom, s szerintem a káposztasaláta illik hozzá legjobban.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre