Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borhabkrémes ananásztorta

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 lap zselatin
  • 1 ananász (vagy 1 nagy konzerv)
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl ananászlé
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszín
  • A tetejére:
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kivi
  • 10 szem fehér szőlő
  • 10 szem fél dióbél

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat simára keverjük 2 evőkanál vízzel, a kétféle cukorral. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, és a masszába forgatjuk. A tortaformába simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint beáztatjuk. A bort, az ananászlevet, a tojásokat, a cukrot, a pudingport lábasban összekeverjük, és felforraljuk. Félrehúzzuk, a zselatint kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a forró krémben. A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a massza elkezd kocsonyásodni, beleforgatjuk.

A tortalapot tálcára fektetjük, köré kapcsoljuk a forma oldalát. A krémet a tésztára simítjuk, és hagyjuk teljesen megdermedni.

Az ananászt, ha konzerv, lecsepegtetjük, ha friss, megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A karikákat elfelezzük, és kirakjuk velük a torta tetejét. Egy karikányi ananászt meghagyunk a díszítéshez.

A tetejére a tortabevonót a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük a vízzel és a cukorral, és az ananászra locsoljuk. Hagyjuk megdermedni.

A kivit meghámozzuk, félkarikákra vágjuk. Az ananászt kisebb cikkekre daraboljuk. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, és a gyümölcsökkel ízlésesen feldíszítjük a torta tetejét.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss