Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai lasagne II.

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, kevés olajon pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot meghámozva, és felöntjük egy kevés vízzel vagy húsleveslével. Amikor megpuhultak a zöldségek, összeturmixoljuk és félretesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és mikor puhára párolódott, hozzáadjuk a zöldségturmixot, a ketchupot és fűszerezzük.
  3. A besamelhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk kis adagokban a lisztet és a tejet, majd állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ezután sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Egy tűzálló edényt kivajazunk, első rétegként besamel mártást teszünk, majd erre jön a tészta, ezután a hús, és így tovább folytatjuk. A lényeg, hogy a tetejére tészta, arra pedig besamell mártás kerüljön. Ezután vajdarabkákat teszünk a tetejére, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük. Jó étvágyat!

BESAMELES FOGÁSOK A LASAGNÉN TÚL - 13 ISTENI RECEPT! >>> 

5 BEVÁLT TRÜKK, HOGY IGAZÁN JÓL SIKERÜLJÖN A LASAGNE! >>> 

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom étel, aki nem szereti a zöldségeket, ne ijedjen meg, az íze nem lesz kivehető az ételben, viszont isteni finom lesz tőle a lasagne. :)
- GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss