Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bohémia kocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 1,5 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A sziruphoz:
  • 1/2 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 20 ml rumaroma
  • A krémhez:
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csapott evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások fehérjét a vízzel habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd keményre verjük. A tojássárgákat hozzákeverjük, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, hagyjuk kihűlni.

A sziruphoz a vizet a cukorral felforraljuk, hozzákeverjük a rumaromát, és a kihűlt piskótát egy ecsettel bekenjük vele.

A krémhez a cukrot a kakaóval, a liszttel, a tojássárgával és a tejföllel simára keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük. A piskótára kenjük.

A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a tejszínre szitáljuk. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva tetszés szerint szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss