Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bográcsgulyás IV.

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A mangalica szalonnát a bográcsba dobjuk, mikor kiengedte a zsírját, kivesszük a megsült szalonnákat. A zsírra tesszük a hagymát, megdinszteljük kis sóval, majd amikor megfonnyadt, hozzátesszük a paradicsomot és a paprikát. Szépen megfonnyasztjuk azokat is, szintén megsózva. Ekkor tesszük rá a fűszereket, a préselt vagy darabolt fokhagymát, felöntjük kis vízzel, és beledobjuk a húst és a szalonnabőröket. Mehet bele a petrezselyem- és zellerlevél is.

Amikor a hús félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a zöldségeket és a vörösborból egy keveset, majd felöntjük vízzel, ismét fűszerezzük.

Készre főzzük a levest, és kicsi bográcsokban tálaljuk.

Megjegyzés

Bográcsban készítve az igazi, de természetesen odabent a konyhában is elkészíthető. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss