Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Birsalmasajt tartósítószer-mentesen

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A birsalmasajt elkészítéséhez a birsalmát megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és 1 liter vízben 1/2 db citrom levével puhára főzzük kb. 30 perc alatt.
  2. Ha megpuhult, leszűrjük, és kézi botmixerrel turmixolni kezdjük. Annyi vízzel pótoljuk a főzőlevéből, amennyi szükséges ahhoz, hogy sűrű, egynemű pépet kapjunk.
  3. A cukorral és fél citrom levével sűrűre főzzük, majd egy folpackkal bélelt formába tesszük hűlni 1 napra.
  4. Másnap kiborítjuk a formából egy sütőpapíros tálcára és hűvös helyen hagyjuk száradni legalább 1 hétig. Végül alufóliába csomagolva tároljuk felhasználásig.

Nézd meg videón is, hogyan készül a birsalmasajt tartósítószer nélkül:

Ezek is érdekelhetnek

Friss