A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és ízlés szerint megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd háromfelé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk és bevagdossuk. A hagymát karikákra szeljük.
Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk: először a krumplit, rá a kolbászt, aztán újra a krumplit, majd a hagymát, és az utolsó krumpliréteget a szalonnával rakjuk meg.
Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a krumpli megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és így sütjük tovább. Kb. másfél óra alatt készre sül. Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálaljuk.
Ez a finom magyaros egytálétel viszonylag gyorsan készen van, csak betesszük a sütőbe, és máris fogyaszthatjuk.
Tipp: Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a füstölt szalonna mellé kolozsvári vagy sózott szalonnát is teszünk. Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is. - alexandra29
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!