Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Belga spenótos palacsinta

MME MME
45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 2-3 tojás
  • 2 dl tej
  • szódavíz
  • 3 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott paraj
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • csipetnyi cayenne-bors
  • 15 dkg rokfort (márvány) sajt
  • 1 dl tejföl
  • 35 dkg sonka
  • a tetejére:
  • 1 dl tejföl
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A tésza hozzávalóit – egy evőkanál olajat félretéve – habverővel simára keverjük, és annyi szódavízzel higítjuk, hogy palacsintatésztát kapjunk. Egy óráig pihentetjük.
  2. Összeállítjuk a tölteléket: ha friss parajból készítjük, akkor megtisztítjuk, vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd apróra vágjuk vagy turmixoljuk. Ha fagyasztottat veszünk, akkor felolvasztjuk, és alaposan kinyomkodjuk.
  3. A hagymát a vajban megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A parajt beleforgatjuk, a rokfortot belemorzsoljuk, és a tejföllel összekeverve cayenne-borssal ízesítjük. Végül a sonka felét apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk.
  4. A palacsintasütőt az első palacsinta sütéséhez a félretett olajjal vékonyan kikenjük, majd a tésztamasszából vékony palacsintákat sütünk. (Utána már csak akkor kell a palacsintasütőt kiolajozni, ha lesül, különben a tésztában lévő olaj magától keni.)
  5. A kisütött palacsintákat a töltelékkel megkenve egyenként összegöngyöljük, és tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A tetejüket tejföllel vékonyan megkenjük, és a maradék, vékony csíkokra vágott sonkával megszórjuk.
  6. Forró sütőben vagy mikrohullámú készülékben alaposan átmelegítjük, és tálalás előtt a petrezselyemmel meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss