Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bécsi palacsinta

45 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 2 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek olaj
  • 3 dl tej
  • 12 ek liszt
  • 2 dl szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 250 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 1 marék mazsola
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek barna cukor
  • 1 dl habtejszín
  • vaj

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük egy habverő segítségével, majd felváltva adagoljuk a tejet, a lisztet, és a szódavizet. Csomómentesre keverjük, majd félretesszük pihenni.
  2. A töltelékhez a túrót egy villa segítségével összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a tejfölt és a mazsolát.
  3. Egy tetszőleges sütőformát vajjal kikenünk, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd elkezdjük kisütni a palacsintákat, egy olajjal kikent palacsinta sütőben.
  4. A kisült palacsintákat megtöltjük a túrós krémmel, majd félbe vágjuk és ferdén sorba rakjuk a sütőformában.
  5. Végezetül elkészítjük az öntetet: a tejfölt elkeverjük a cukrokkal és a lágyra felvert tejszínnel. Ráöntjük a palacsintákra, rámorzsoljuk a vajat és betoljuk az előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Szép pirosra sütjük.

 MÉG TÖBB TÚRÓS DESSZERT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss