Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Banános-csokis kiflik

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 db érett banán
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál 30%-os tejszín
  • 1 csomag színes cukorgyöngy a díszítéshez
  • vaníliás porccukor a tálaláshoz
  • A citrommázhoz:
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 citrom kicsavart, leszűrt leve

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a meghámozott, pépesre tört vagy turmixolt banánt, a tojássárgákat, a tejszínt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük.

Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, 2 darabra vágjuk, és 1,5 ujjnyi vastag rudakká sodorjuk. A tésztarudakat összesen 35 egyforma darabra vágjuk, két tenyérrel 6-7 centis kicsi rudakká sodorjuk, kifli alakúra meghajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Végül 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kihűtjük.

A citrommázhoz a szitált porcukrot 1,5 evőkanál citromlével elkeverjük, egyesével megcsorgatjuk vele a kifliket, 1-1 színes cukorgyönggyel díszítjük. 30 perc pihentetés után vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Ha a cukormázhoz a porcukrot nem szitáljuk át, úgy keverjük össze a citromlével, csomós maradhat, és nem tudjuk szépen a kiflikre locsolni.

Liptai Zoltán receptje, fotó: balogh tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss