Elkészítés: 1. A fehérjét a tojássárgájától különválasztjuk, és habbá verjük. A sárgáját a porcukorral és a vízzel krémmé verjük. A habot beleforgatjuk, és a lisztet meg az étkezési keményítőt rászitáljuk, majd óvatosan összekeverjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, 4 körülbelül 12 cm-es kört rajzolunk rá. A tésztát az előrajzolt körökre simítjuk, a szélüket késsel elegyengetjük. A sütőbe tolva kb. 8 percig sütjük.
3. A tepsit a sütőből kivesszük, egy nedves konyharuhával letakarjuk, majd az omletteket megfordítva a ruhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk, és az omletteket félbehajtjuk. Hűlni hagyjuk.
4. A banánt meghámozzuk, majd villával szétnyomkodjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, és a banánnal összekeverjük.
5. Az omletteket a gyümölcshabbal megtöltjük, porcukorral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre