Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Balatoni halászlé

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A halat kifilézzük, a halhúst feldaraboljuk, és lesózva hűtőbe tesszük.
  2. A hagymát apróra kockázzuk, és egy nagyobb lábasban felhevített olajon üvegesre pároljuk,  majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csontokat, a hal fejét és farkát, a feldarabolt paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Meghámozzuk, felkockázzuk és beletesszük a bugonyát, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter hideg vízzel.
  3. Egy óra főzés után a burgonyát szűrővel kiszedjük, és egy tálba halmozzuk, a visszamardt alaplevet átpasszírozzuk.
  4. A levet újraforraljuk, majd beletesszük az előre besózott halszeleteket. Addig főzzük, amíg a halhús megpuhul, majd, mielőtt levennénk a tűzről hozzáöntjük a balatoni fehérbort. Ízlés szerint cseresznyepaprikával tehetjük még pikánsabbá. A leszűrt főtt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tórh András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss