Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi sertésragu II.

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk.

A szalonnát apró csíkokra szeljük, zsírjára sütjük. Közben a hagymát finomra vágjuk, a fehér paprikát belső részét kivágjuk, majd felszeleteljük, a paradicsomot és a gombát is. (Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprika és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból, és ezzel helyettesítettem. Erdei gombát, tuskógombát rejt a finom étel, amit szintén a fagyasztóból vetem elő.)

A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk.

Beletesszük a félig megpuhult húst levével együtt, és takarék lángon tovább főzzük.

Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk, és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.

Galuskával tálaljuk.

Megjegyzés

Igazán ízletes lett. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss