Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi csirkecombok Drisa módra

60 perc
mester
megfizethető
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomkonzerveket 2 dl hideg vízzel, 3 teáskanál oregánóval, 1 teáskanál cukorral és 2 teáskanál sóval összekeverjük, félrerakjuk.

A megmosott combokat a csont mellett picit bevágjuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon hirtelen elősütjük, ha már kérget kap, esetleg a bőre picit megpirul, akkor kivesszük az olajból.

Ebben az olajban piritjuk a hagymát és a bacont, majd a tűzről levéve pirospaprikázzuk, borsozzuk, és beletesszük a nem túl vékonyra felszeletelt gombát, majd a fűszeres paradicsompürét illetve a combokat, felengedjük kb. 3 dl vízzel és a borral.

Jó 30 percet pároljuk, és ha már a hús megpuhult, hozzáadhatjuk a tejfölt és a petrezselymet, összefőzzük kevergetés mellett.

Galuskával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek