Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bakonyi aprópecsenye

3.5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, apróra vágjuk. A vöröshagymát és a füstölt szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot, kis ideig együtt dinszteljük, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a fűszereket és a gulyáskrémet, összeforraljuk, majd rátesszük a húst, jól átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Lassú tűzön főzzük.
  2. Amikor a hús félig megfőtt hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott fokhagymát, ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet. Ügyeljünk, hogy le ne égjen, s mire a hús megpuhul, a szaft sűrű legyen. Ekkor meghintjük a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is. Pár perc alatt összefőzzük, nokedlivel tálaljuk. 

EGYSZERŰ BAKONYI SERTÉSTOKÁNY >>> 

Megjegyzés

A receptet és a fotót T. - t.vica

Ezek is érdekelhetnek

Friss