Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baklava

MME MME
4 4.3/5
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg enyhén sós vaj,
  • 2 csomag 6 lapos réteslap
  • A töltelékhez:
  • 25-25 dkg mandula és dió,
  • 5 dkg cukor,
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • A sziruphoz:
  • 25 dkg cukor,
  • 2,5 dl víz,
  • 3 szegfűszeg,
  • 1 kis darabka fahéj,
  • 2,5 dl citromlé,
  • 25 dkg méz

Elkészítés

Elkészítése: A vajat 1-2 percig melegítjük, majd átöntjük egy másik edénybe, így az alja, a zavaros része nem kerül az édességbe. 4 réteslapot egy kivajazott tűzálló tálban egymásra fektetünk úgy, hogy rétegenként egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. A töltelékhez valókat összekeverjük és durvára aprítjuk (ezt merülőmixerrel a legkönnyebb). A felét a tésztára szórjuk, 4 réteslappal befedjük, ugyanúgy vajjal locsolgatva. A többi diós-mandulás keveréket rászórjuk, a maradék tésztalapokkal – azokat szintén megvajazva – befedjük. Nyolc egyforma négyzetre vágjuk, majd kis lánggal 1 óra 20 percet sütjük. Közben a maradék sziruppal folyamatosan locsolgatjuk, míg szinte mindet beissza.

Ezek is érdekelhetnek

Friss