Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös napraforgó

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg joghurt
  • 3 evókanál olaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg apróra vágott bacon
  • 5 dkg sajt
  • A tetejére:
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, megkelesztjük. Amint megkelt, 2 gombócot formálunk belőle és kör alakúra nyújtjuk (kb. 3-4 mm).

Az egyik lapot a tepsibe rakjuk, eloszlatjuk rajta a tölteléket, és befedjük a másik lappal. Egy pohárral benyomjuk a közepét, de csak annyira, hogy nyoma maradjon. A lapokat 12 cikkre bevagdossuk, és mindegyik cikken tekerünk hármat.

170-180 fokon sütjük. Amikor már majdnem elkészült, a tetejét meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.

Úgy is finom, ha a tetejét tojással kenjük le és megszórjuk szezámmaggal.

Megjegyzés

Csak elsőre tűnik babrásnak, nagyon egyszerű és finom. A tölteléket bárhogyan lehet variálni, pl. juhtúró+szalonnapörc.
- saraaa

Ezek is érdekelhetnek

Friss