A csirkemellfilét egy aprítóban összeaprítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a zúzott fokhagymával. A metélőhagymát felaprítjuk, és a tojással és a zsemlemorzsával együtt a masszához adjuk.
A masszából roládot formázunk, és baconbe tekerjük. Egy kisebb tepsit kikenünk olívaolajjal, és beletesszük a roládot úgy, hogy a bacon hajtása alul legyen. Meglocsoljuk a paprikakrémmel elkevert borral, és megborsozzuk. Megtűzdeljük a rozmaring, és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd megfordítjuk, meglocsoljuk a szafttal, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és vajas törtburgonyát és salátát kínálunk hozzá.
Oly sok csodás baconbe göngyölt étel található az interneten. Az én receptem - szerintem - még nem szerepel közöttük. Ennek örülök, hiszen azt szeretném, hogy olyan étel készülhessen a konyhámban, amit csak én készítek, és még más nem. Előtte mindig körülnézek, mert nem az a cél, hogy lemásoljak valamit, hanem hogy ihletet merítsek belőle. Ilyenkor töröm a fejem, mit lehetne valami újat kreálni a hétköznapokra. Pompás fogás lett belőle. Hidegen is finom. - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!