A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléből négy szeletet vágunk. A szeletek közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, majd karikákra vágjuk és megsózzuk őket. Egy tepsibe olívaolajat teszünk, majd rárakjuk a zöldségeket. A spenótlevelet 2-3 másodpercre forró vízbe tesszük, majd papírtörlőre szedjük.
Kiterítjük a baconszeleteket, és rátesszük a csirkemellet. Mindegyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot és néhány szem aszalt paradicsomot. Ezután feltekerjük a húst úgy, hogy a külsején a baconkabát legyen.
Ráfektetjük a zöldségágyra, és meglocsoljuk az olívaolajjal, amiben az aszalt paradicsom ázott. Ráöntjük a zöldség alaplevet.
Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Alsó-felső sütésen, fólia alatt kb. 45 percig sütjük, 2-3 alkalommal meglocsoljuk zöldségalaplével, ha szükséges, majd levesszük a fóliát és még kb. 15 percig pirítjuk. A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.