Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bacon pizza saját készítésű paradicsomszósszal

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 csésze liszt (vagy pizzaliszt)
  • 1 csomag élesztő (szárított)
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Feltéthez:
  • 10 szelet bacon
  • 20 dkg sajt (trapista)
  • 1 cs mozzarella
  • A paradicsomszószhoz:
  • 5 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítés

  1. Elkészítjük a pizzatésztát: a szárított élesztőt elkeverjük egyharmad csésze meleg tejben, majd 5 percig állni hagyjuk.
  2. Egy tálba öntjük a lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, és végül az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, és olajjal kikent edényben egy óráig kelni hagyjuk.
  3. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: kevés felhevített olajon megpirítjuk az egész gerezd fokhagymákat, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Lassú tüzön pépesre pároljuk, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd botmixerrel pépesítjük.
  4. Miután megkelt, átgyúrjuk a tésztát és kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ízlés szerint akár kerek formájúra is vághatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon öt percig sütjük.
  5. Rátesszük a feltéteket: a paradicsomszószt, a bacont és a lereszelt sajtot, majd 180 fokos sütőbe tesszük körül-belül 10-15 percre. Amikor megsült, kivesszük a sütőből és a forró pizzára rendezzük a szeletelt mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a még meleg sütőbe.
  6. A tetejét serpenyőben pirított baconnal diszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss