Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot. A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, s a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.
Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki. A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben. Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.
Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük. Másnap (ha kibírjuk addig), forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.