Elkészítés: 5 tojás sárgáját a cukor felével kihabosítjuk, az 5 tojás fehérjéből közepesen lágy habot verünk a maradék cukorral. Kevés fehérjehabbal meglazítjuk a sárgáját, majd az egész fehérjét óvatosan hozzáadjuk a sárgájához, márványosra keverjük. A lisztet és a darált mákot összekeverjük, majd 2 részletben a tojásokhoz adjuk. Óvatosan egyneművé keverjük.
A 18 cm-es kapcsos tortaformába töltjük, 170 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha kész, a meleg lapra ráfordítjuk, és csak ha kihűlt, akkor szedjük szét.
A tejszínt 80 fokra melegítjük, feloldjuk benne a fahéjat és a csokoládét. 9 fokosra kihűtjük. Érdemes előző este elkészíteni.
A tésztát 3 lapba vágjuk. A tejszínt kihabosítjuk, megkenjük a tortát. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és jól megszórjuk a krémet, úgy rétegezzük. Tetszés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre