Elkészítés: Kenyérsütőgépben készítem a tésztát. Beleteszek minden hozzávalót, alulra a folyadékokat. 1,5 órás keverő, kelesztő programra állítom.
Amikor készen van, 40 fokra bemelegítem sütőt. Kikenek margarinnal egy közepes tepsit. A tésztát lisztezett asztalon kézzel ellapogatom, és (lehet pogácsaszaggatóval) kézzel csipkedek belőle szilva méretű darabokat, amiket egymás mellé helyezek a sütőlapon.
20 dkg diót durvára darálok, elkeverem 4 evőkanál cukorral, és rászórom egyenletesen a tésztára. 15 dkg olvasztott margarinnal meglocsolom, és duplájára kelesztem az előmelegített sütőben, ezután feljebb kapcsolom a hőmérsékletet, és 170 fokon aranybarnára sütöm.
Amíg sül a tészta, elkészítem a híg pudingot. Nem bonyolítom, nagyon finom így is, a tészta már amúgy is meg van bolondítva a sok ízzel, az öntet inkább kevésbé legyen édes és karakteres.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre