Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aranygaluska, ahogy Ani készíti

default user icon
Ani
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrozott langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A robotgép keverőtáljába mérjük a lisztet, majd a többi hozzávalót - arra figyeljünk hogy minden szobahőmérsékletű legyen -, és ha az élesztő felfutott, azt is a lisztes keverékhez öntjük, és kidagasztjuk, kb. 10 perc alatt. Ha szép, fényes tésztát kaptunk, egy konyharuhával letakarva, kb. a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt aranygaluska tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval korongokat csinálunk. Olvasztott vajba, majd a cukrozott dióba mártogatjuk, és egy kivajazott, lisztezett tepsibe vagy tortaformába lerakjuk.
  4. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Vanilíasodóval tálaljuk.

Ajánljuk még:

AZ ARANYGALUSKÁTÓL A ZSÚRKUGLÓFIG - TÖBB, MINT 100 RECEPT KELT TÉSZTÁBÓL! - VÁLOGATÁS  

3+1 KIPRÓBÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A KELT TÉSZTA  

Ezek is érdekelhetnek

Friss