Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ananászos-mascarponés piskóta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál víz
  • 9 evőkanál átszitált liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone krém sajt
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • Valamint:
  • 1 konzerv ananász
  • kakaópor a tetejére

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzáadom a vizet, összekeverem, majd a lisztet és a sütőport is hozzádolgozom. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és a tésztához forgatom. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítom, 180 fokon kb. 1/2 órát sütöm.

Közben a krémhez a tojások sárgáját kikeverem a vaníliás cukorral és porcukorral, majd hozzáadom a mascarpone sajtot. A tojásfehérjéket felverem, a sajtkrémhez forgatom.

A kihűlt piskótát kettévágom, a krém felével megtöltöm, teleszórom a darabolt ananásszal, ráhelyezem a másik piskótalapot, és a maradék krémmel megkenem.

Tálaláskor a kockázott sütit kakaóporral díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss