Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy magasabb falú serpenyőben. A fokhagymát és a gyömbért beleaprítjuk vagy lereszeljük. Addig pirítjuk, amíg nem érezzük felszállni az illatukat. Beleteszünk 1-2 kanál currypasztát. Fél perc pirítás után belerakjuk a kockára vágott pulykahúst is. Közepes lángon pirítjuk kb. 5 percig, majd picit megcukrozzuk. Ezután hozzáöntünk kókusztejet, majd kb. 1 evőkanál halszószt. Mindeközben folyamatosan kevergetjük, amíg a húst jól átjárják az ízek és megpuhul. Ez nagyjából 15-20 perc főzést jelent.
Mikor megpuhult a pulyka, hozzáadjuk a felvágott chilit és az ananászt, összeforraljuk.
A végén kevés lime- vagy citromlevet facsarunk a currybe, még egyszer elkeverjük, és párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre