Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai krémes

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az amerikai krémeshez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 38×26 cm-es tepsibe simítjuk és kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemény habbá verjük. A pudingporból, a maradék cukorból és a tejből a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Még melegen összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe és még kb. 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A süteményt tetejét reszelt csokoládéval díszítjük. Pár órát a hűtőben pihentetjük és utána már fogyasztható is.
Ajánljuk még:

 

Megjegyzés

Ünnepi sütemény. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss