Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alpesi sajtos tészta (Älplermagronen)

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát, és további kb. 8 perc alatt készre főzzük.
  2. A sajtot lereszeljük. A tejjel elkevert tejszínt felforraljuk, és keverés mellett megolvasztjuk benne a sajt 2/3 részét. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A leszűrt, lecsepegtetett burgonyát és tésztát nagyméretű, vajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a maradék sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt ráolvad.
  4. A felkarikázott hagymát a felhevített olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a tésztát megszórjuk a hagymakarikákkal, és petrezselyemzölddel díszítjük.

Ajánljuk még: 

Megjegyzés

Készíthetsz hozzá almaszószt is, mint a svájciak. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss