Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-kávés sütemény

75 perc
egyszerű
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg dió (darált)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 ek őrölt kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 18 dkg porcukor
  • 5 ek dió (darált)
  • Tetejére:
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
  3. A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűsségűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
  4. A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.
  5. A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.
  6. Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.

18 ELLENÁLLHATATLAN DIÓS SÜTI - A DARÁLÓSTÓL A PATKÓIG >>> 

 

Megjegyzés

A tepsi mérete: 20cm x 36cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss