Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-pudingos piskóta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 6 kanál cukor
  • 2 kiskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 kanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a sárgáját. A sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverjük.

A meghámozott, kimagozott almát uborkagyalun felszeleteljük, és fahéjas cukorral bőven megszórjuk.

A sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk az almát, ráöntjük a piskótát. Közepes lángnál készre sütjük. Közben megfőzzük a pudingot.

Ha kihűlt a piskóta, megfordítjuk, lehúzzuk a paprírt, és beborítjuk a pudinggal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss