Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite - a hagyományos recept

MME MME
60 perc
mester
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A tésztához a sütőport, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a hideg vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
    2. Az almákat megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és kifacsarjuk. Ízesítjük cukorral, fahéjjal és citromlével.
    3. Hűtés után a tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagságúra.
    4. Egy 38x26 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, erre kerül az első adag kinyújtott tészta, megszurkáljuk egy villával és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával. Erre terítjük szét az almás tölteléket, majd lefedjük a kinyújtott tészta másik felével. A tetejét is megszurkáljuk.
  1. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 30-40 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk és kockára vágva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a hagyományos almás pite

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss